Új köztéri keresztet hív életre Katonatelepen a Wojtyla Ház és Porta Egyesület – újabb bejárás a helyszínen

Amint korábban hírül adtuk, átfogó rendezési terv keretében rövidesen új arculatot kap Katonatelepen a 441-es főút és a Lombos utca által határolt terület. Elsőként egy köztéri Krisztus-kereszt kerül elhelyezésre a helyi katolikusok kezdeményezésére. A fejlesztési indítvány kapcsán csütörtök délelőtt – immáron másodszor – helyszíni bejárásra került sor az érintett övezetben. (Fotók: Mátyus István)

Az előterjesztést dr. Fekete Gábor, a térség önkormányzati képviselője és Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója, a Porta Egyesület főszervezője egyaránt felkarolta.

Dr. Fekete Gábor, Farkas P. József és Lázár János, a katonatelepi katolikusok képviselője mások mellett a helyszínen ismét áttekintette a konkrét teendőket, pontosítva a reájuk váró feladatokat.

A Krisztus-kereszt Csősz Imre katonatelepi lakos és családja, valamint Borsos István kőfaragó anyagi támogatásával készül a szakember izsáki műhelyében.

A projekt további elemeként – egyebek mellett – szoborpark-sétány, rendezvény tér, szökőkút és egy katolikus kápolna is létesül Katonatelepen.