Farkas P. József

alapító, szervező

Farkas P. József – 1954. szeptember 22-én született. 1975-től az izsáki művelődési ház művészeti előadójaként kezdte meg közösségszervező tevékenységét. Izsákon, Kecskeméten, Szegeden és Budapesten tanult. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomájával előbb a dunavecsei művelődési házban hozott létre közösségeket, szervezett rangos rendezvénysorozatokat.1983-tól újságíró. Főmunkatárs a Petőfi Népénél. A veránkai és solti alkotótábor megalapítója. 1992-től 2007-ig a Kecskeméti Lapok ügyvezető igazgatója. 2000-től főszerkesztője. Mozgalmi munkája: Kezdeményező és szervezőkészsége nyomán alakult meg a Kiskunsági Közművelődési Egyesület, a Porta Egyesület, a Szenteste Alapítvány, a Karol Wojtyla Barátság Központ. Számos újságot, könyvsorozatot, orgánumot alapított. Legutóbb 2007-ben az Alföldi Civil Naplót és a hozzá tartozó internetes szerkesztőségeket www.portaegyesulet.hu -t, www.civilnaplo.hu –t hozta létre. Mintegy 4000 rendezvényt szervezett és 250 kötetet adott ki. 2006-ban jelent meg az Asztrik Nyomában című interjúkötete. Számos más munka társszerzője, szerkesztője. Öt katolikus, illetve ökumenikus templomnál volt az Úr vezető munkatársa. Szolgálata elismeréseként sok egyéb mellett elnyerte a Tóth László-díjat, a Pilinszky-díjat, a Magyar Katolikus Püspöki Kar Szalézi Szent Ferenc-díját, valamint a megyei Príma-díjat (2006).   A kecskeméti közélet egyik mozgatórugója, városépítő, kulturális kezdeményezések elindítója és felkarolója. Tel.: 76/506-753, 30/9251-654